Katusemeistrite MM Riias

13.-17.novembrini 2018 toimusid 27.noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlused. Seekord Läti Vabariigi 100.juubeli raames Riias. Võisteldi tavapärastes distsipliinides – kivi-,metall- ja lamekatus. Uudisena mõõdeti oskusi ka tuulduvate fassaadide paigalduses.

Metallkatuse kategoorias sisaldas esimene võistluspäev Saksa ettevõtte Aurubis 0,60mm vasest topeltvaltsplekk-katuse paigaldust, mis sisaldas korstnasõlme lahendamist. Teise päeva väljakutseks oli Itaalia tootja Vestis värvitud alumiiniumist valtspleki paigaldus. Ülesande tegi keerukamaks Fakro FTP-V U3 (66x118cm) katuseakna ja kumera ventilatsioonitoru (D240mm) paigaldus. Mõlema ülesande korral tuli vormistada ülespöörded seintele ning paigaldada ripprennid.

Metallkatuste kategoorias saavutas esikoha Läti, teiseks tuli Šveits ning kolmanda ning väärika koha pälvis Eesti võistkond koosseisus Andri Altmäe, Mario Heldemeel (mõlemad Katusefirma OÜ) ja mentor Tõnu Kraav (Haapsalu Kutsehariduskeskus).

Samal ajal koos võistlustega toimus ka rahvuslikke katuseliite koondava organisatsiooni IFD aastakongress. Järgmine MM toimub 2020.aastal Hiinas, Pekingis.

Rohkem pilte AS Toode Facebooki seinal.